Evenimentul LEADER Talks a ajuns la a doua ediție!

Cea de-a doua ediție a evenimentului LEADER Talks își propune să contribuie la o creștere armonioasă a mediului rural românesc și la punerea în evidență a metodei și impactului LEADER asupra acestuia. Conferința reprezintă o oportunitate unică pentru a ne aduna împreună și a explora noi perspective, idei și soluții inovatoare în domeniul dezvoltării rurale și a strategiilor multifond.

LEADER Talks aduce împreună experți naționali, reprezentanți ai autorităților locale și naționale, ai mediului de afaceri și ai organizațiilor societății civile, pentru a discuta despre provocările și oportunitățile pe care le întâlnim în implementarea programului LEADER și în dezvoltarea rurală durabilă.

Ce vei afla la eveniment?

Ne dorim ca aceste zile LEADER Talks 2023 să reitereze importanța și esența metodei LEADER, dar și a beneficiilor cooperării în ceea ce privește dezvoltarea și inovarea mediului rural românesc.

  • Inovare socială în cadrul LEADER
  • Cum să construim o strategie multifond?
  • Provocări și soluții în cadrul LEADER : Economia circulară și sustenabilitatea zonelor rurale/Turismul rural și valorificarea resurselor locale
  • Rolul tinerilor în dezvoltare comunităților rurale: Dezvoltarea comunităților rurale și implicarea tinerilor/ Cum ne poate ajuta tehnologia să aducem beneficii comunităților rurale/ Chat GBT și cât de etic este acesta în alcătuirea de materiale școlare; arta generată de AI ar trebui tratată ca arta tradițională?
  • Viitorul mediului rural: AKIS – rețeaua de cunoștințe și inovare în agricultură/Cum poate tehnologia și inovația să contribuie la dezvoltarea și modernizarea sectorului agricol și a altor industrii rurale?/ Cum putem proteja și conserva mediul și biodiversitatea în mediul rural, în special în fața schimbărilor climatice și a degradării solului?

 

Despre înscrieri

Conferința LEADER Talks nu este doar un eveniment de învățare și networking, ci și o oportunitate de a face schimb de bune practici, de a vă face cunoscute proiectele și de a vă inspira pentru a dezvolta noi idei și inițiative.

Vă încurajăm să vă rezervați din timp aceste zile în agenda dumneavoastră și să vă înregistrați pentru a participa la conferința LEADER Talks. Pentru înregistrare și informații suplimentare, vă atașăm invitația la eveniment și agenda evenimentului și vă rugăm să accesați următorul link dedicat evenimentului: https://forms.gle/zevbuzydfqaUPW2LA .

Data limită pentru înregistrare este 15 iunie 2023. Vă reamintim că numărul de locuri este limitat, așadar vă rugăm să vă înregistrați cât mai curând posibil pentru a vă asigura participarea.

Vă așteptăm alături de noi la LEADER Talks ediția a 2-a!

Parlamentul Rural al Tinerilor

Nucleul LEADER Talks 2023 va fi prezentarea Parlamentului Rural al Tinerilor, inițiativă ce pornește de la proiectul Erasmus+ cu același nume în care GAL Napoca Porolissum este lider de parteneriat alături de Tavo Europa (Lituania), Learning for Integration (Finlanda), Ploeuc-L’Hermitage (Franța). În sinergie cu obiectivele Erasmus+ pentru tineret, Parlamentul Rural al Tinerilor își propune să responsabilizeze tinerii pentru a deveni cetățeni activi, dar și să le dezvolte competențele indispensabile pentru viață și pentru viitorul lor profesional.

Organizăm cu această ocazie ediția națională a Parlamentului Tinerilor din Mediul Rural! Află mai multe despre acest proiect aici –>>>

Fii la curent cu tot ce v-am pregătit la LEADER Talks 2!

Back