Proiectul de cooperare

Children and youths camp – Developing common tools to decrease the consequences of climate change

Prezentarea generală a proiectului

Scopul proiectului este organizarea de tabere pentru tinerii din teritoriul fiecărui partener, scopul acestora fiind de a promova mijloacele de deplasare alternative, contribuind astfel la reducerea consumului de CO2. Mai mult, scopul acestor tabere este de a prezenta efectele schimbărilor climatice, tinerilor participanți și de a-i face pe aceștia să conștientizeze importanța acestora pentru mediu și sănătate. În acest sens, tinerii vor participa la tabere care vor promova un stil de viață sănătos, cu accent pe mișcare – vor fi achiziționate biciclete care vor fi utilizate în cadrul acestor tabere. Astfel, tinerii participanți vor utiliza bicicletele pentru a face mișcare, pentru a conștientiza importanța unor surse de deplasare alternative și de a reduce emisiile de CO2.

 În aceste tabere ne dorim ca tinerii să fie conștienți de consecințele schimbărilor climatice și de cât de important este mersul cu bicicleta pentru a-l combate și a avea un stil de viață sănătos. Mai mult, aceste tabere vor facilita un schimb de experiență și bune practici între tinerii din teritoriile partenere, fiind o modalitate a crea networking și de a colabora pe viitor pentru a răspândi informații cu privire la schimbările climatice și importanța conștientizării acestora.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Organizarea unor vizite de studiu în teritoriile partenerilor

2. Achiziționarea echipamentelor pentru tabere, cu scopul participării tinerilor la tabere sportive.

3. Organizarea unei tabere pentru tineri, în fiecare teritoriu partener, având ca temă principală – combaterea schimbărilor climatice.

4. Participarea la un eveniment internațional privind dezvoltarea rurală.

Vezi și descarcă: Metodologie de selecție participanți în cadrul proiectului Children and Youths Camp_publicată 18.06.2024

Aceasta metodologie este concepută în cadrul proiectului ”Children and youth camp – Developing common tools to decrease the consequences of climate change” – C1930B008T01260600015/07.12.2023, masura 19, submasura 19.3, componenta B și are drept scop stabilirea termenilor de selecție a participanților la activitățile de cooperare prin intermediul acestuia.


Proiectul se axează pe organizarea de tabere pentru tinerii din teritoriul fiecărui partener, avand ca tema principala – combaterea schimbărilor climatice, contribuind astfel la reducerea consumului de CO2. Aceste tabere vor facilita un schimb de experiență și bune practici între tinerii din teritoriile partenere, fiind o modalitate de a crea networking și de a colabora pe viitor pentru a răspândi informații cu privire la schimbările climatice și importanța conștientizării acestora.

Anunț de inscriere_participare la MELITZAZZ FESTIVAL 2024_publicat 18.06.2024.

Anunț de înscriere – participare la Meliatzazz Festival 2024: Organizația de Dezvoltare Parnonas Société Anonyme cu participarea Asociatiei Grupului de Actiune Locală Lider Bistrița-Năsăud, în cadrul proiectului ”Children and youths camp – Developing common tools to decrease the consequences of climate change” C1930B008T01260600015/07.12.2023, masura 19, submasura 19.3, componenta B cofinanțat de Autoritatea Contractantă AFIR ÎN PERIOADA 03.07.2024-07.07.2024 ÎN CADRUL ACTIVITĂȚII Nr. 4 – Participare eveniment internațional.

Locul de desfășurare a evenimentului: LEONIDIO, GRECIA
Tema: combaterea schimbărilor climatice

Descarcă aici cererea de înscriere la MELITZAZZ FESTIVAL 2024_publicată 18.06.2024.

“I have learned that you are never too small to make a difference.”

Greta Thunberg

Scurt dicționar

Despre Cooperare 19.3 LEADER

Scopul acestei submăsuri este finanțarea proiectelor de cooperare transnațională (dintre România și alte state europene) și de cooperare interteritorială (în cadrul teritoriului României) între GAL-uri din România și parteneriatele de tip DLRC (Dezvoltare Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității) sau alte parteneriate, ca de exemplu un grup de parteneri publici și privați locali pe un teritoriu rural/urban, care implementează o strategie de dezvoltare locală.

Partenerii noștri de proiect

GAL Napoca Porolissum (România)
GAL Lunca Joasă a Siretului (România)
GAL Aytos (Bulgaria)
Back