Galerie
Proiect Say Cheese! Balkan Cheese!



- situația actuală din domeniul brânzeturilor industrializate
- potențialul brânzeturilor tradiționale și tipurile lor
- importanța culturilor bio, sustenabilitatea acestora
- nevoia pregătirii fermierilor în identificarea oportunităților de dezvoltare, de certificare
- implicarea activă a acestor fermieri în acest circuit al brânzeturilor balcanice

Întâlnirea transnațională de la Say Cheese! Proiectul de cooperare Balkan Cheese! a avut loc pe teritoriul GAL-ului Troyan – Apriltsi – Ugarchin, în Bulgaria în data de13 octombrie.
În cadrul întâlnirii, am discutat cu fiecare partener despre stadiul proiectului, unde se află cu analiza de piață, am discutat despre următoarele activități din cadrul Proiectului de Cooperare a Brânzei Balcanice Say Cheese și despre următoarele evenimente. Unii parteneri au fost prezenți în Bulgaria, iar alții au participat online.
Ne bucurăm că am reușit să ne îmbunătățim parteneriatul, să parcurgem împreună încă câțiva kilometri pe Drumul Brânzei (concept care s-a născut în proiect).
În perioada 14-15 octombrie a avut loc și un festival local dedicat brânzei. În ea, ați putea vedea produsele tradiționale ale zonei, gustați și cumpărați produse locale delicioase.
Evenimentul LINC a fost și va fi întotdeauna un motiv de bucurie! Anul acesta am sărbătorit împreună faptul că majoritatea țărilor din UE și-au depus cu succes Strategiile de Dezvoltare locală și se pregătesc de zor pentru următoarea perioadă!
Delegația României la LINC 2022 din Jeseníky, Cehia, a fost compusă din 21 de GAL-uri. Am avut șansa să ne (re)întâlnim în numele LEADER, să ne prezentăm ideile de viitor, să ne revedem prieteni vechi și să punem bazele unor parteneriate noi.
La LINC anul acesta am mers prin prilejul proiectului nostru de cooperare Say Cheese! Balkan Cheese!, un motiv în plus să promovăm cooperarea LEADER și networking-ul dintre GAL-urile europene mai vechi și mai noi cu care am avut ocazia să legăm relații de prietenie pe termen lung! Mulțumim
Prima vizită în realizată în teritoriul GAL Napoca Porolissum (Cluj, România) a avut loc pe timp de vară și s-a încheiat cu succes, motiv pentru care ne bucurăm că avem acest video care o rezumă și pe care îl puteți vedea ca să știți cum a fost! Suntem recunoscători că am reușit să ne cunoaștem în persoană, că ne-am îmbunătățit relațiile de cooperare și parteneriatul, dar și că am pus prima bornă pe ceea ce vom numi în proiect Drumul Brânzei.
Am discutat metodologia de lucru, am stabilit care sunt activitățile următoare și cum ne vom organiza pe viitor pentru le realiza și suntem siguri că împreună vom avea cele mai bune rezultate.
Împreună, vom defini brânza balcanică, vom pune pe hartă cei mai autentici producătorii din teritoriile noastre și vom crea un brand puternic al brânzei! Le mulțumim partenerilor noștri vecini de la GAL Napoca Porolissum pentru primire și pentru acest video cuprinzător și simpatic!